Kars Hz Ali Çarşı Camii Bugün 24 Nisan 2019 Çarşamba
2013-11-01 19:17:15Iğdır Müftüsü Hakkında Basın Açıklaması

Iğdır Müftüsü Hakkında Basın Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınlayarak Azeri - Caferi vatandaşları suçlayarak kamuoyunda geniş tepkileri üzerine çeken Iğdır Müftüsü hakkında bir basın açıklamasıda Kars Hz Ali Çarşı Camii Derneğinden geldi.

Iğdır ilimizin sayın Valisi ve Müftüsü;

Iğdır ilimizde ve güzel Yurdumuzun başka vilayetlerinde yaşayan "Azeri Caferi ve Şia" toplumunu bölücülükle suçlamaktasınız.
          Gerçekler öyle değildir. Azeriler lehçe yada inançlarıyla değil Türklükleriyle Övünür, Bu Aziz Vatanın Sahibi ve Savunucusudur. Bizler inancımızla her yıl Muharrem ayında ve bilhassa Aşura günü Misak-ı Milli Şehitliğine giderek Vatan uğrunda Kanlarını döken şehitlerimizi yad etmekteyiz.
          Sayın Müftü, Siz kimden emir talimat aldınız? Cahiliye devri şehir idarecileri gibi siyasi ve dini içerikli Rapor hazırladınız! ve bu rapora sayın Valiyi' de alet ettiniz.
          Azeri Türkü Kan davası, Husumet, Kin Gütme ve ayrıştırıcı söylemlerden uzaktır. Çünkü Kültürlüdür, Aydındır, Arı Kovanında yaşamıyor, Çomak sokmak ise cahillik ve basiretsizliktir.
          Camilerde siyaset konuşulmaz elbette din konuşulur, Caferi imamları bulundukları bölgenin hassasiyetini göz önünde bulundurur. Toplumu ahlaki ve dini değerler konusunda bilgilendirir telkinde bulunur. Nitekim geçmişten günümüze kadar böyle devam etmiştir ve daima da devam edecektir.
          Caferi imamların 8-10 yıl okumaları önemli bir zaman dilimidir ve bu bir üniversite seviyesidir. İmam hatipte 3 yıl okuyup Cami imamı yaptıklarınıza ne diyeceksiniz, tabii siz bununla yetinmiyorsunuz, ilk okulu bitirip bilmediği bir dilde ne okuduğunu anlamayan gençler i bir yaz dilimi kursu ile imam yapmak niyetindesiniz.
          Türk Milleti Buna Layık Değildir.
Caferi Camilerinde Diyanet İşleri Başkanlığınca atanmış imamlar vardır, Bunda bir sakınca’da yoktur. İsteyen imamın diyanete geçmesinde bir engel yoktur.
Caferi inancını kiçümsemek; Peygamber Efendimizi (s.a.v) küçümsemek, “O” nun Ehl-i Beytini küçümsemektir.
Bizimde Bir İtirazımız var.
Hak Allahtır, Onun Peygamberidir, Onun Kitabıdır, O Kitabın uygulayıcısı Ehl-i Beyttir,  Hz Resulullah’ın (s.a.v)  Ehl-i Beyti ile ilgili Hadisini hatırlatırım.
Aklın Yolu Birdir, Akıllı Ol. Dört yanlış bir doğru etmez.

Kars Hz Ali Çarşı Camii Derneği Adına
Başkan : Atanur Adıgüzel

Yurt Gündemi
Bu Haber İçin Toplam 4 Yorum Yapılmıştır
MSADIK GELERİ
MSADIK GELERİSayın başkanım yapmış olduğunuz açıklamayı yürekten destekliyorum. Gün geleçekki böyle açıklamalrı yapanların zamanla ne kadar büyük hataya düştüklerini inşallah tarih bize gösterecektir. Bunun gibi insanlar vatanına bağlı herzaman türklüğün harcı olmuş Bu asil milletin bu ülkeye kattığı değeri göreceklerdir. Düne kadar Ehli Beytide inkar ediyorlardı.Bu Yorum 03 Kasım 2013 Tarihinde Saat 10:17 İtibariyle Gönderildi
dılaver hasanogulları
ellez koca
ellez kocasn. Kars Hz. Ali Camii Derneyi Başkanı. Iğdır Müftüsünün Çaferi Mesebi Topluğu Ve Müslmanları Alehinde yayınlamış Olduğu Raporu Bede Bir Caferi Mensubu olarak kınıyorum. Müftü Alehne Yazmış Olduğunuz Bildiriyide Canı Gönülden Katılıyorum. Anca Bir Konuyu Unutmamak Lazım Iğdır Müftüsünü Siyasi Amaclı Bu raporun Yayınlamasının tek Gayesi İstanbul Halkalıdaki Caferilerin Camiisi İmami AĞUNT Selahattin Özgündüzün Siyasi İçerikli Ve Devletimizin Diş Poltikasını Eleştirmesi Sebebitinin Neticesi Olduğunu Dikatinize Çekerim. Cami Camaatını Arkasına Alıp TÜRK düşmanı Esedi desdeklerse Olacağı Buydu .. SAYGILARIMLABu Yorum 02 Kasım 2013 Tarihinde Saat 10:12 İtibariyle Gönderildi
abbas cinar
abbas cinarSayin muftu muaviye ve yezid in temsilcisiyse bunlari soylemeside normaldir guzel bir cevap olmus baskanim eyer anlarsa Bu Yorum 01 Kasım 2013 Tarihinde Saat 20:05 İtibariyle Gönderildi

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Mesaj Ekle
Hz İmam Ali (a.s) Buyuruyorki Belaların zorluğundan kurtulmayı Allah'tan dileyin. Çünkü belanın çetinliği dini yok eder. Mutlu kimse, başkalarının başına gelenlerden ibret alan kimsedir.
Kars Hz Ali Çarşı Camii AlimleriŞ.ALİ DAŞTAN & H.Ş.BEHRAM GELEYHz Ali Çarşı Camii Alimleri
SON EKLENEN VİDEOLAR
Videoyu İzle Kars hz. Ali Çarşı Camii'nde Muharrem 8
Videoyu İzle Kars hz. Ali Çarşı Camii'nde Muharrem 7
Videoyu İzle Kars hz. Ali Çarşı Camii'nde Muharrem 6
Videoyu İzle Kars hz. Ali çarşı Camii'nde Muharrem 5
Videoyu İzle Kars Hz. ALİ Çarşı Camii'nde Muharrem 4

SON GELEN YORUMLAR

Hz Meryem'in Hayatı Bölüm 11 son metin sezgin : muazzam!...emeği geçenlerden ALLAH razı olsun. .....
Kameramız 7 Muharrem'de Kars Kamer Camiindeydi Müsafir : Bu duayı dinlemeyen kalmasın .....
Sinezen Mersiye Muharrem 6 Kars Hz Ali Camii alieğer : amin .....
Büyük Önder Atatürk Yarın Kars Hz Ali Çarşı Camiinde Anılacak ellez koca : TC Kurucusu ve Devlet adamı Büyük asker Mustafa Kemal Atatürkün ruhuna Kuraanıkerim okun .....
Camimizin İnşaat Halindeki Resimleri gıyasettin eyyüboğlu :www.eyyuboglunakkas.com 0532 282 89 06 cami işleri itina ile yapı .....
Kerbela Şehitleri Kars'ta Anıldı Zafer Kankılıç : Allah Sendende Razı Olsun Alican Aküzüm. .....
Hz Ali Camii Deste Gurubu - Muharrem 3 Kars Yüksel Bilgir : selam olsun kerbela sehitleri için sine vuranlara .....
Hz İmam Mehdi (a.s) Hakkında Tüm Konular

ONDÖRT MASUM

www.karshzalicamii.comSitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz
2012 - 2014 © Kars Hz Ali Çarşı Camii